-
Pozostał Blikle, zresztą późniejsza niż tamte firma. Drugim w kolejności był Antoni Wiesław (1873— —1934). Ojciec wysłał go na praktykę do Łodzi, skąd przywiózł dyplom mistrza cukierniczego. W roku 1903 Antoni-junior objął prowadzenie firmy. Blikle II dokonał wielu zmian w cukierni, m.in. skasował bilardy przebudował salę, co spowodowało zmianę charakteru lokalu. Od szesnastego roku życia uczył się fachu Jerzy (ur. w 1906 r.) syn Antoniego Wiesława. Praktykował u ojca, ale egzaminy czeladnicze zdał u Briesemeistra, właściciela sławnej kawiarni „Szwajcarska”. Równocześnie studiował w Wyższej Szkole Handlowej, uzyskując absolutorium. Prowadzi firmę od roku 1928 (obecnie w rodzinnej spółce ze swą siostrą, Zofią). To on przebudował całkowicie przedsiębiorstwo, powiększył je i unowocześnił. To on przeżył jego zagładę on znalazł potem dość sił, by dźwignąć je z gruzów.